Hanzeparket Vloeren Hanzeparket Tips en Informatie Aanbiedingen Hanzeparket Fotoalbum Contact
Laminaatvloer

Hanze Parket heeft ruime ervaring met vloerverwarming

Veel van onze vloeren zijn geschikt om te plaatsen op vloerverwarming, heel belangrijk is de warmteweerstand. Hoe kleiner de warmteweerstand (Rc-waarde) hoe beter, de warmte van de vloerverwarming wordt dan beter doorgegeven. Hanze Parket houdt standaard bij de warmte opbrengst-berekeningen voor vloerverwarming in combinatie met haar vloeren een Rc-waarde van maximaal 0,13 m².K/W aan voor hoofdverwarming en maximaal 0,16 m² K/W aan voor bijverwarming bij een aanvoertemperatuur van 40°C.

Uiteraard moet men rekening houden dat de relatieve luchtvochtigheid in de ruimte tussen de 50 en 60 % is. Ook dient de temperatuur van de afwerkvloer niet boven de 28°C uit tekomen. Voordat er met het leggen van de vloer begonnen kan worden dient er veelal eerst een opstookprotocol uitgevoerd te worden.

Breng eens een bezoek aan onze showroom, hier informeren wij u graag verder en u zult verrast zijn door de mogelijkheden die er zijn.

Luchtvochtigheid en uw parketvloer

Hout is een natuurprodukt dat gevoelig is voor schommelingen in de relatieve luchtvochtigheid (RLV). Als de verwarming aan gaat zal de RLV in uw woning dalen. De gevolgen hiervan kunnen drastisch zijn, niet alleen voor de vloer, maar ook voor uw zelf. Wanneer we niet voldoende vocht aan de lucht toevoegen, zal uw houtenvloer uitdrogen, met als gevolg kieren en scheuren. Bij een lage RLV krimpt hout, dit is het normale gedrag van hout en dient u te accepteren. Om dit te beperken heeft het openen van ramen of het plaatsen van bakjes water op de verwarming nauwelijks zin, luchtbevochtigers daarintegen bieden de mogelijkheid om een ideaal klimaat in huis te creëren met een RLV van minimaal 50%.

 

Certificaat

 

 

 

 

 

 

 

CBW logo

Appartementen

Ook in appartementen plaatst Hanze Parket prachtige vloeren, wij zorgen dat deze conform alle geldende normen worden gelegd. Door de ontwikkeling van speciaal geluidsreducerende ondervloeren, welke TNO-gecertificeerd zijn, is het mogelijk om zowel parket- als laminaatvloeren te plaatsen in uw appartement.

Meer informatie.

 

Garantie

Hanze Parket is aangesloten bij de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW). Dit betekent dat de kwaliteit van alle producten en werkzaamheden zowel door ons eigen bedrijf, als door het CBW gegarandeerd zijn. Alle onze leveringen en werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de door het CBW opgestelde richtlijnen. Het CBW is de grootste branchevereniging en met ruim 4.000 leden de meest toonaangevende op het gebied van wonen.

 

Adres